Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 oefent tegen Zalk

27 juni 2021 8:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 26 juni 2021. Het was ruim anderhalf jaar geleden dat CSV’28 zijn laatste competitiewedstrijd speelde, uit tegen VEVO (1-1), voordat COVID-19 roet in het eten gooide.

In de tussentijd werd overwegend getraind, maar er gaat niets boven een echte (oefen-)wedstrijd, en die stond vanmiddag op het programma tegen buurman Sv Zalk.

CSV’28 trad aan met veel nieuwe gezichten, maar de ploeg wist, zeker in de eerste helft, vaak vlot combinerend, het initiatief te nemen. De eerste kans voor de thuisploeg viel na zes minuten te noteren, maar de Zalk-goalie verwerkte het schot van nieuweling Jorn Weijer (ex-WVF) tot hoekschop. De volgende kans was voor de goed spelende Antony Chang (uit CSV-O19). Die werd goed aangespeeld door Lars Ewalt maar de jonge speler schoot over. De goed coachende keeper Raphy Spin (ex- vv Hattem) werd na van dichtbij door een schot geraakt te zijn, vervangen door Jorn Bouma, die verder heel attent keepte. Vlak voor rust nam CSV’28 de leiding. Verdediger Drazic Rijksen stuurde met een bekeken pass Jay Frederiks richting het Zalker doel en de van WVF teruggekeerde Frederiks schoot fraai raak (1-0). In blessuretijd dacht de mee naar voren gekomen Brian Lachenal de score te verdubbelen, maar zijn goal werd om twijfelachtige redenenafgekeurd.

Na de thee ging CSV’28 eerst op dezelfde voet voort en nam het initiatief. De ingevallen Damian Schelhaas (ex-HTC) zette spits John Liben (ex-WVF) aan het werk maar diens inzet ging net naast. Een paar minuten een nieuwe kans voor Liben. Nu werd zijn inzet verwerkt tot hoekschop. Na een kwartier spelen gaf onnodig geknoei in de CSV-verdediging, Zalk de gelegenheid om gelijk te komen (1-1). Daarna werd het spel van CSV’28 beduidend slechter. Zalk rook bloed en trachtte met het nodige fysieke ‘geweld’, op voorsprong te komen. Het was in die periode aan doelman Jorn Bouma te danken dat dit niet gebeurde. Tweemaal wist de jonge doelman in een een-op-een situatie als overwinnaar uit de strijd te komen! Toch trok CSV’28 uiteindelijk aan het langste eind. De ingevallen Stef Alkema dreigde te scoren en werd binnen de beruchte lijnen door verdediger Dirk-Jan van Dijk naar de grond gewerkt. De goed leidende scheidsrechter Verduin wees direct naar de stip. Lars Ewalt belastte zich met dit klusje en schoot onberispelijk raak (2-1). In de slotminuut kreeg CSV’28 nog een vrije trap vanaf een kansrijke positie maar het schot verdween in de muur.