CSV’28 strijdend ten onder

12 september 2021 12:00

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 11 september 2021. Het kostte trainer Berry Mulder veel hoofdbrekens om deze middag een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen. Drie geblesseerde basisspelers, verder één geschorst en twee die om een andere reden afwezig waren. Noodgedwongen moest hij een beroep doen op twee spelers uit de JO17 en twee uit CSV-2. Toch verkochten de wel aanwezige spelers hun huid duur, al bleef de beloning uit.

CSV’28 nam direct het initiatief. De in CSV-1 onbevangen debuterende Kai Helweg maakte via een actie de bal vrij en uit zijn voorzet schoot Jorick Holterman naast. Jay Frederiks zag een schot door doelman Prinsen tot hoekschop verwerkt worden en een voorzet van Jay Frederiks op de op volle snelheid inkomende Kai Helweg, was net te scherp. Daarna kwam ook Daarlerveen meer in het spel voor.

CSV’28 raakte Damian Schelhaas nog kwijt door een blessure maar die werd prima vervangen door good-old Ronald Kiefte. Spits Stef Reekers miste vervolgens voor de bezoekers een goede kans en een gevaarlijk schot van Stan Prophitius werd een prooi voor CSV-doelman Raphy Spin. Na ruim 20 minuten kon Tristan Kerkhof eerst nog met een overtreding een doelpunt voorkomen, maar uit de toegekende vrije trap van de rand van het 16-metergebied wist spits Lars Reekers voor de gasten het net te vinden (0-1). CSV’28 was even wat van slag, maar tegen de rust werd de thuisploeg weer dreigend. Jay Frederiks forceerde een hoekschop en daaruit leek Jorick Holterman te gaan scoren, maar diens inzet werd toch nog uit het doel van Daarlerveen gehaald.

De tweede helft begon in een stromende regen met een dreigend Daarlerveen. Spits Lars Reekers zag zijn inzet gepakt worden door CSV-doelman Spin en een paar minuten later wist de goed spelende Tristan Kerkhof ten koste van een hoekschop erger te voorkomen. De gasten hanteerden steeds meer de lange bal en hoopten zo gevaarlijk te worden maar de CSV-defensie, met Niels Dekker en Tristan Kerkhof centraal, stond echter goed. Ook doelman Spin wist een hoge bal buiten de 16 al koppend onschadelijk te maken.

Na een kwartier kwam Bent Keuter in het veld voor Kai Helweg en ook de jeugdige Keuter speelde fris van de lever. Nadat eerst een doelpoging van Anthony Chang door de vijandelijke defensie geblokt werd, gaf Keuter van rechts een voorzet op Jay Frederiks maar diens spectaculaire omhaal ging net naast het Twentse doel. Daarlerveen kreeg in die fase wat moeite met de conditie en compenseerde dat met soms stevig fysiek ingrijpen. CSV’28 zette alles op alles om in ieder geval gelijk te maken maar Jorick Holterman schoot in het zijnet en Lars Ewalt mikte net naast.

Daarlerveen werd nog één keer gevaarlijk maar doelman Raphy Spin tikte de bal, via de paal, uit zijn doel. In de slotminuten waren er nog twee kansen voor CSV’28. Uit een pass van Drazic Rijksen kreeg Jay Frederiks een vrije schietkans maar doelman Prinsen maakte er een hoekschop van en ook een schot van Lars Ewalt verdween over het Twentse doel.

Trainer Berry Mulder constateerde na afloop dat hij trots was op de inzet en strijdlust van zijn team maar dat de ploeg ten onder ging aan een goal uit een ‘dood moment’.

Zaterdag 18 september speelt CSV’28 zijn laatste bekerduel, thuis tegen de Zwolsche Boys. De aanvang van dat duel op ‘de Verbinding’ is om 15:00 uur.