Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 neemt revanche op zichzelf

3 april 2022 20:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 2 april 2022. Voor eigen publiek was CSV’28 er alles aan gelegen om zich voor de beschamende nederlaag tegen Dieze West te revancheren. Tegenstander Reaal Dronten werd vanmiddag het slachtoffer van de dadendrang van de oranjehemden. Toen scheidsrechter Akkus voor de laatste maal floot was de stand 7-2, maar nu in het voordeel van CSV’28 en moesten de Drontenaren met een gevoelige nederlaag terug naar huis.

Omdat trainer Berry Mulder ziek was, startte CSV’28 met Barry Rahajaan als coach en de thuisploeg maakte direct duidelijk iets recht te willen zetten. Na het debacle tegen Dieze West was namelijk zonneklaar geworden dat je je als team ook aan gemaakte afspraken moet houden. En dat lukte vanmiddag wonderwel! CSV’28 zat er direct fel op en nam het middenveld stevig in handen. Onder impulsen van Jorn Weijer en Anthony Chang, geholpen door Drazic Rijksen, werd Reaal helemaal klem gezet. Er waren tien minuten gespeeld toen Jon Lieben CSV’28 aan de leiding bracht (1-0). En de ploeg ging door. Met veel vlotte aanvallen werd het vijandelijke doel gezocht en het publiek zag de score met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk oplopen. Na ruim een kwartier spelen trof Lieben opnieuw (2-0) en vijf minuten later was het de beurt aan Özhan Kardag (3-0). De goed spelende Anthony Chang maakte er net binnen het half uur 4-0 van en weer 5 minuten later voltooide Jon Lieben een echte hattrick door met zijn derde doelpunt van deze middag, de tussenstand op 5-0 te brengen.

Als je met zo’n grote voorsprong gaat rusten, is het niet zoverwonderlijk dat daarna de concentratie wat minder is. En dat gebeurde. CSV’28 zette de kansen, die de ploeg nog steeds creëerde, nu veel minder om in doelpunten. Toch maakte Jon Lieben na 20 minuten zijn vierde doelpunt van deze middag (6-0). Daarna vond CSV’28 het welletjes en kreeg Reaal de gelegenheid om nog wat aan de stand te doen met als gevolg dat amper twee minuten later spits Islam Abdelsalem een tegendoelpunt kon laten noteren (6-1). Toen Reaal, met nog tien minuten op de klok, weer scoorde (6-2) zette CSV’28 nog eenmaal aan en in de volgende minuut bracht Özhan Kardag met een prima doelpunt het onderlinge verschil weer op 5 goals (7-2).

Een dik verdiende overwinning op een medegegadigde voor de subtop en een regelrechte revanche op zichzelf. Na afloop was aanvoerder Jon Lieben een tevreden mens. Niet alleen vanwege zijn vier doelpunten maar vooral omdat het team speelde volgens de door trainer Berry Mulder ‘uitgedokterde’ opdracht. Ook was hij erg tevreden dat de gemaakte goals voortkwamen uit de trainingsvormen waar de afgelopen dinsdag op geoefend was.

Op zaterdag 9 april speelt CSV’28 uit in Hattemerbroek tegen de Noord Veluwe Boys. Die wedstrijd begint om 14:30 uur.