Anthony Chang matchwinner voor CSV’28

Anthony Chang matchwinner voor CSV’28

4 juni 2022 20:15


Zaterdag, 4 juni 2022. CSV’28 wist deze middag in Windesheim tegen VSW wel te winnen maar de ploeg van Berry Mulder schoot daar bitter weinig mee op omdat concurrent VHK zich door een gelijkspel tegen ‘s-Heerenbroek verzekerde van deelname aan de nacompetitie.

VSW startte fel maar zowel Tristan Kerkhof als Gino Anasagasti voorkwamen een doelpoging van resp. Joey en Luca Platenkamp. Daarna was VSW via Maikel Frijlink nog een keer echt gevaarlijk, maar zijn schot ging naast. CSV’28 kreeg vervolgens het grootste spelaandeel met kansen. Eerst schoot, na door Quinten van de Streek met een steekpass vrijgespeeld te zijn, de opgekomen verdediger Gino Anasagasti nog vol op de paal maar vijf minuten later had CSV’28 wel succes. Jorn Weijer speelde Quinten van de Streek aan die met een prima schot VSW-doelman Dekker versloeg (0-1). Er volgde meer kansen. Aangespeeld door Anthony Chang dacht van de Streek raak te schieten maar doelman Dekker tikte de bal uit de hoek. Een inzet van Özhan Kardag werd slecht door VSW verwerkt en Symen van de Sluis schoot uit de rebound voorlangs.

Na de thee verdubbelde CSV’28 de voorsprong binnen enkele minuten. Uit een pass van Symen van de Sluis schoot Lars Ewalt mooi raak (0-2). Maar binnen 10 minuten was VSW weer op gelijk hoogte. Eerst strafte Joey Plantenkamp een slordigheid bij het uitverdedigen van CSV’28 af (1-2) en daarna was het de beurt aan Luca Platenkamp om te scoren (2-2). Hij maakte gebruik van het gebrek aan onderlinge coaching in de verdediging van CSV’28. VSW moest de volgende minuut al met 10 man verder. Leon van der Kolk sloeg ter  hoogte van de cornervlag CSV-doelman Raphy Spin en hij kon met rood vertrekken. Tristan Kerkhof kreeg voor zijn reactie op de ontstane situatie een gele kaart. CSV’28 moest deze middag in ieder geval zelf winnen en trainer Berry Mulder dirigeerde zijn mannen naar voren. Symen van de Sluis leek succes te krijgen maar verdediger Ruud de Rooij, die deze middag zijn laatste duel voor VSW speelde, liet zien dat er met zijn inzet niks mis was. Hij haalde de bal uit de doelmond. Bij een volgende hoekschop kopte verdediger Jorn Visscher net naast en een schot van Kardag leverde niet meer dan weer een hoekschop op. Eerst scoorde de ingevallen Brian Lachenal nog uit buitenspel situatie maar twee minuten voor tijd was het wel raak. Met een schitterend gekruld schot versloeg middenvelder Anthony Chang VSW-doelman Dekker (2-3). 

Door de uitslag van VHK leverde deze winst helaas geen deelname aan de nacompetitie op  zodat deze jonge ploeg het volgend jaar weer mag proberen in de 4e klasse.

VSW4.jpg

VSW3.jpg     
VSW2.jpg  
VSW1.jpg

Bron: Maurits Vermeulen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!