Bij CSV’28 rolt de bal weer

Bij CSV’28 rolt de bal weer

21 augustus 2022 8:00

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 20 augustus 2022. ‘Gelukkig mag het weer’, was de meest gehoorde opmerking vanmiddag op ‘de Verbinding’, voorafgaand aan het oefenduel van CSV’28 tegen WVF-2. En dat velen er zo over dachten, bleek uit de grote publieke belangstelling, waaronder de thuisploeg zijn eerste oefenwedstrijd speelde.

De mannen van trainer Berry Mulder begonnen wat onwennig en waren soms ronduit slordig, maar gaandeweg kwam er verbetering in het spel van CSV’28. Hoewel WVF in het begin de bovenliggende partij was, werd dat niet in kansen uitgedrukt. WVF beperkte zich tot een schot voorlangs en een bal, die via de paal naast ging. CSV’28 werd sterker en bekroonde dat met een goal. Uit een door Jay Frederiks genomen hoekschop, vlak voor rust, werd de bal terug gekopt op de inkomende Sam Weggemans die onberispelijk raak schoot (1-0).

Na de thee kwam CSV’28 met een compleet nieuw elftal binnen de lijnen, zodat trainer Mulder vrijwel alle spelers die voor het selectieteam in aanmerking komen, deze middag aan het werk kon zien. In het eerste kwartier na de thee toonde CSV’28 aanvankelijk het meeste initiatief, maar werd tot de orde geroepen toen WVF opnieuw de paal raakte. De thuisploeg was dicht bij een tweede doelpunt maar het was WVF, dat in de 61e minuut met een klasse doelpunt langszij kwam. WVF’er Mitch Kniest verschalkte met een subtiele boogbal de uitstekend keepende CSV-doelman Ruben van Dijk (1-1). En daar bleef het bij. Het spel werd er aan het einde niet beter op. De hoge temperatuur (er werd zowel voor, als na de rust een drinkpauze ingelast), de drie trainingen van de afgelopen week en (misschien ook) het Stratenfestival van vrijdagavond eisten hun tol.

Dinsdagvond 23 augustus speelt CSV’28tijdens het Bultman-Hartholt Toernooi uit in Hattem tegen 2e klasser Hatto Heim. Aftrap om 19:30 uur.    

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!