CSV’28 wint met dubbele cijfers - CSV'28

CSV’28 wint met dubbele cijfers

CSV’28 wint met dubbele cijfers

4 september 2022 13:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 3 september 2022. Na meerdere oefenwedstrijden gespeeld te hebben ging het vanmiddag voor het eerst om het ‘echie’. In een bekerwedstrijd trad CSV’28 thuis op ‘de Verbinding’ in Stadshagen aan tegen de Noord Veluwe Boys (NVB) uit Hattemerbroek.

De thuisploeg, met Luca de Haan en Mitchel Boer in de basis,kwam gemotiveerd aan de start en er was net een minuut gespeeld toen de bal al achter NVB-goalie Dirk-Jan van Ervenlag. Jay Frederiks rondde een voorzet van Jorn Weijer af met een onhoudbaar schot in de lange hoek (1-0). Getreuzel van CSV-doelman Raphy Spin bij het verwerken van een terugspeelbal van Luca de Haan leverde een gevaarlijk moment op, maar het liep nog goed af. Dat deed het in de 18 minuut niet toen NVB-linkerspits Jayson van der Meulen een bal onderschepte en aflegde op spits Ronald Winter die de balans weer herstelde (1-1). Na een drinkpauze nam Jon Lieben de plaats in van de geblesseerde Özhan Kardag en rondde direct een voorzet van Jay Frederiks af met een echte ‘spitsengoal’ (2-1). De daarop volgende periode was er een met misverstanden en foute passes tot trainer Berry Mulder zijn mannen tot de orde riep. Doelpogingen van Lars Ewalt en Drazic Rijksen misten nog precisie maar op slag van rust verzilverde spits Thomas Smedema een voorzet van Tom Plessen (3-1).

Na de thee werd het duel eigenlijk binnen tien minuten definitief beslist met een goal van Jon Lieben (4-1) en een knap geplaatst schot van Jay Frederiks (5-1). NVB liet het hoofd hangen en toen ging het snel. Een door Gino Anasagasti opgezette aanval werd afgerond door Jon Lieben (6-1) en Thomas Smedema kopte raak uit een voorzet van Drazic Rijksen (7-1). Tien minuten later rondde Thomas Smedema weer een voorzet van vleugelverdediger Rijksen af (8-1). De jonge Mitchel Boer was daarna dicht bij een goal maar zijn inzet werd door NVB-verdediger Alwin van de Beek van de lijn gehaald. Maar de koek was nog lang niet op. Vier minuten voor tijd werd Thomas Smedema binnen de 16 gevloerd en Lars Ewalt benutte de strafschop onberispelijk (9-1). Langs de kant vroeg het publiek zich af of er nog tijd genoeg was om de dubbele cijfers te halen en het werd op zijn wenken bediend. Lars Ewalt schoot in de volgende minuut van afstand raak (10-1) en in blessuretijd was het opnieuw Thomas Smedema (zijn vierde!) die een voorzet van Rijksen met een ‘streep’ afrondde (11-1). In de volgende minuut was het tenslotte Jay Frederiks die een pass van Mitchel Boer verzilverde (12-1).

Deze monsterscore was een evenaring van het staande record dat dateert van 5 mei 2018 toen CSV’28 in de competitie met dezelfde cijfers won van stadgenoot Storica.

Trainer Mulder (‘Ik wil niet zeiken over die onnodige tegengoal’) was na afloop meer dan tevreden, vooral omdat de huidige selectie met veel jonge spelers, kwaliteiten heeft en die kwaliteiten goed tot uitdrukking weet te brengen in het spel. ‘Het is een hecht team geworden’, aldus de oefenmeester.

De volgende week 10 september weer een bekerwedstrijd, uit in Hasselt tegen Olympia’28. De aftrap van dat duel is om 14:30 uur.  

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!