Opnieuw bekerwinst voor CSV’28

Opnieuw bekerwinst voor CSV’28

12 september 2022 11:00

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 10 september 2022. Voor zijn tweede bekerwedstrijd ontmoette CSV’28 in Hasselt een oude bekende: het in clubleeftijd even oude Olympia’28. Op het sportpark ’t Hoenbroek was het in het blauw spelende CSV’28, na een soms rommelige wedstrijd, verdiend de meerdere van de 3e klasser.

De eerste kansjes in Hasselt waren voor de thuisploeg maar Lars Bartels (schot geblokt) en Valéry Leusink (voorlangs) hadden geen succes. Daarna was de beurt aan CSV’28 via Quinten van de Streek (doelman Dorland verwerkt het schot tot  hoekschop) en Jon Lieben, maar opnieuw hield de Olympia-goalie zijn doel schoon. Na een kwartier kwam Olympia toch op voorsprong toen het bij CSV’28 eigenlijk al op het middenveld fout ging. De verdediging van CSV’28 trachtte dit ten koste van een overtreding te corrigeren maar Olympia-aanvoerder Patrick Reuvekamp benutte detoegekende vrije trap via een ‘streep’ (1-0). Het antwoord van CSV’28 kwam vrijwel direct. Uit een aanval, opgezet door Mitchel Boer, kwam de bal bij Jon Lieben die goed aflegde op Jay Frederiks en die bracht met een droog schot de stand weer in evenwicht (1-1). Olympia bleef gevaarlijk via met name rechterspits Ruben Willems die regelmatig te veel ruimte kreeg van zijn directe verdediger Drazic Rijksen. Na de drinkpauze werd het spel rommeliger met kansjes voor Thomas Smedema en Tristan Kerkhof, die uit een hoekschop net over kopte.

Na de thee wisselde trainer Berry Mulder de speelwijze van CSV’28. Sam Weggemans nam de positie in van Lars Ewalt die op zijn beurt in de verdediging de plaats innam van de licht geblesseerde Tristan Kerkhof. Met al na vijf minuten succes. Uit een aanval via Quinten van de Streek werd de inkomende Lars Ewalt aangespeeld die koel afrondde (1-2). Een nieuwe verdedigingsfout werd CSV’28 bijna fataal maar doelman Raphy Spin redde prima. Olympia wisselde aanvallend maar de verdediging van CSV’28, waarin Luca de Haan goed speelde, hield het hoofd koel. Toen de Hasseltse storm wat ging liggen klopte CSV’28 weer op de deur. Thomas Smedema kopte over en ook Sam Weggemans zag zijn schot naast het doel eindigen. Na een uur werd de uitstekend spelende Mitchel Boer afgelost  door Tom Plessen. Boer was licht geblesseerd. CSV’28 probeerde het drukke middenveld te omzeilen via de lange bal, met bij vrijwel elke diepe bal een appel voor buitenspel. Met nog een kwartier te gaan kwam Gino Anasagasti in plaats van Quinten van de Streek. Hij ging als rechtsachter spelen. Daardoor schoof Tom Plessen een linie naar voren. Mitchell Benschop verving de moegestreden Jon Lieben en bracht weer vaart in de aanval. Nadat Luca de Haan eerst nog een gevaarlijke voorzet van Olympia-aanvoerder Patrick Reuvekamp onderschept had, forceerde Mitchell Benschop voor CSV’28 een hoekschop.Jay Frederiks legde de bal panklaar bij Sam Weggemans die met een knal in ‘het dak’ van het doel aan alle onzekerheid een einde maakte (1-3). Nog één keer werd Olympia gevaarlijk maar nu neutraliseerde Jorn Weijer met een goede ingreep het Hasseltse gevaar. Een verdiende winst deze middag.

Volgende week zaterdag 20 september speelt CSV’28 zijn derde bekerduel, thuis op ‘de Verbinding’ in Stadshagen. Tegenstander is Swift’64 (dat vandaag met 1-2 won van de Noord Veluwe Boys) en de aftrap van het duel is om 15:00 uur.  


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!