CSV’28 verslaat Swift’64 afgetekend

CSV’28 verslaat Swift’64 afgetekend

17 september 2022 20:00

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 17 september 2022. Vanmiddag trad CSV’28 op ‘de Verbinding’ in Stadshagen aan tegen 3e klasser Swift’64. Beide teams waren in de beker nog ongeslagen en gingen in deze derde en laatste bekerwedstrijd uitmaken wie er als winnaar van de poule door zou gaan. De jeugd van CSV’28 zorgde voor een echt cupsfeertje met gezang, vlaggen en trommels.

De vertrekpunten voor beide teams waren duidelijk: De bezoekers uit Swifterbant moesten winnen terwijl CSV’28 al aan een gelijkspel voldoende had. Maar daar gokte CSV’28 beslist niet op. De eerste doelpogingen kwamen nog op naam van Swift, maar zowel aanvoerder Thim Verhoeven als Mitchel Venverloo moesten in doelman Raphy Spin hun meerdere erkennen. Daarna nam CSV’28 het initiatief over. Via een aanval over links zette verdediger Drazic Rijksen voor waarna Jon Lieben de bal achter doelman Seinen werkte (1-0). CSV’28 ging steeds beter spelen en nam Swift’64 in de tang. Na bijna een half uur werd de score verdubbeld. Opnieuw een voorzet van Rijksen en nu kon spits Thomas Smedema binnenkoppen (2-0). CSV’28 zette bij balverlies collectief druk met als beloning een goal van Sam Weggemans (3-0). De poldermannen rechtten de rug en werden gevaarlijk via routinier Bas van Spronsen maar de goed spelende CSV-verdediger Tristan Kerkhof greep succesvol in.

Na de thee kwam het eerste gevaar van Swift. De ingevallen spits Stan van Elp miste in vrije positie een puntgave voorzet van Verhoeven en even later miste Verhoeven oog-in-oog met CSV-goalie Raphy Spin. Geknoei in de CSV-defensie werd door spelmaker Verhoeven na 20 minuten afgestraft (3-1). CSV’28 was weer wakker en eiste door goed positiespel ook een groter spelaandeel op. Eerst tikte doelman Seinen een afstandsschot van Jorn Weijer uit de hoek maar hij was een paar minuten later kansloos bij een inzet van Quinten van de Streek (4-1). Trainer Berry Mulder bracht daarna drie nieuwe spelers in het veld en de ingevallen spits Mitchel Benschop rondde vlak voor tijd een voorzet van (weer!) Drazic Rijksen af met succes (5-1).

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kwakkel werd deze winst op Swift’64 luid bejubeld. Trainer Mulder was erg tevreden met het spel in de eerste helft. ‘Toen hebben we deze 3e klasser onze wil opgelegd’. Het spel in de tweede helft was iets minder met ook nog een onnodige tegengoal. ‘Maar dat schijnt er bij CSV’28 nu eenmaal bij te horen’, aldus Mulder.

Op zaterdag 24 september start de competitie met een thuiswedstrijd tegen de vv Kampen. Dat duel op ‘de Verbinding’ in Stadshagen begint om 15:00 uur.
 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!