Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid

 

NIEUWE OPZET VRIJWILLIGERSBELEID CSV’28

 

CSV’28 is een vereniging die valt en staat bij de inzet van vrijwilligers. Om het vrijwilligerswerk in de toekomst beter te organiseren hebben we besloten dit op een andere wijze te gaan doen. In de adviesraad is het vrijwilligersbeleid beoordeeld en door het Algemeen Bestuur vastgesteld. De uitgangspunten worden hieronder kort toegelicht:

 

 1. Alle spelende leden hebben een vrijwilligersverplichting van minimaal 6 uur per seizoen. Voor pupillen en junioren spelend in de teams tot en met Onder 18, wordt de verplichting verlegd naar de wettelijke vertegenwoordigers.

 2. Bij meerdere jeugdleden uit één gezin, geldt een verplichting voor één spelend lid.

 3. Roulerende teamtaken die niet onder een vrijwilligerstaak vallen zijn onder andere:
  - Rijden naar uitwedstrijden
  - Wassen van de kleding
  - Vlaggen bij wedstijden
  - Schoonmaakteam van de week

 4. (Jeugd)leden die als trainer en/of leider van een team fungeren en/of door de scheidsrechterscommissie zijn ingeroosterd als scheidsrechter en wedstrijden fluiten voldoen aan de vrijwilligersverplichting.

 5. Bij verhindering voor een ingeplande taak, is de vrijwilliger zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger. Dit kan in de toekomst via de Voetbal.nl of andere app eenvoudig worden geregeld, zodat diensten omgeruild kunnen worden.

 6. Bij het niet op komen dagen, wordt een gesprek aangegaan en kan het bestuur een boete opleggen aan de vrijwilliger. Deze boete ontslaat de vrijwilliger niet van zijn/haar vrijwilligerstaken.

 7. Het vrijwilligersbeleid zal worden ondersteund door een nader te kiezen, in de markt aanwezige, oplossing. Zoals de app voetbal.nl of voetbalassist. Nadere informatie volgt via een nieuwsbrief, of de website.

 Het volledige Vrijwilligersbeleid leest u hier 


Ook alle vacatures vindt je via https://www.csv28zwolle.nl/vacaturebank

We starten hiermee met ingang van het nieuwe jaar 2020 (tweede seizoenshelft) of zoveel eerder als mogelijk.

We wensen iedereen veel succes en plezier bij het uitvoeren van het vrijwilligerswerk en zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe werkwijze voor veel voetbalplezier op ons sportpark gaat zorgen.

 Doorgeven voorkeurstaak, verbetersuggesties of vragen graag via: vrijwilliger@csv28zwolle.nl

 Met sportieve groet,

 Algemeen bestuur en alle bestuursgroepen

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!