CSV ’28: een lach en een traan

2 februari 2020 19:30

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 1 februari 2020. Na de zeer verdiende winst van vorige week tegen Dieze West stond vandaag voor CSV ’28 de uitwedstrijd tegen koploper ’s-Heerenbroek op het programma. Bij winst zou CSV ’28 weer helemaal mee doen in de strijd om de kop van de ranglijst.

CSV ’28, startend met de sterke wind in de rug, liet ’s-Heerenbroek eerst het initiatief. Dat leverde de gastheer slechts één kans op maar Gert Kwakkel miste. CSV ’28 loerde op de counter en had na 10 minuten succes. Met een diepe bal werd Mitchell Benschop bereikt. Die speelde zijn bewaker Sander Pelgröm uit en schoot onhoudbaar raak (0-1). In die periode bleef CSV ’28 het gevaarlijkst. Brian Lachenal schoot uit een hoekschop naast en een schot van Sam Weggemans in de korte hoek, werd een prooi voor doelman Ica de Boer. En ook een vlotte combinatie via Han Stolte en Lars Ewalt leverde niets op omdat Mitchell Benschop weggleed voordat hij kon uithalen.

De thuisploeg trachtte de wedstrijd wat te laten kantelen maar CSV-doelman Melvin Hartenhof pakte een kopbal van Rob Henniphof  en Niels Dekker voorkwam met een goede ingreep dat ’s-Heerenbroek langszij zou komen. Daarna viel er weer een doelpunt. Na een overtreding op Gino Anasagasti nam aanvoerder Thomas Wieringa de vrije trap. De bal werd niet afdoende weggewerkt en Lars Ewalt maakte met ‘een streep’ het tweede doelpunt voor CSV ’28 (0-2). En vier minuten voor rust leek het pleit beslecht toen verdediger Sander Wennemers van ’s-Heerenbroek uit een strakke hoekschop van Lars Ewalt onhoudbaar in eigen doel kopte (0-3). In de blessuretijd ontstond er na een hoekschop een scrimmage voor het doel van CSV ’28. De verdediging kreeg de bal niet goed weg en de geroutineerde Gert Kwakkel schoot raak (1-3).

’s-Heerenbroek begon de tweede helft met de sterke wil om het duel te winnen. CSV ’28 op zijn beurt, maakte een slappe indruk en dacht waarschijnlijk dat de buit al binnen was. Dat veranderde na 10 minuten. CSV-doelman Hartenhof treuzelde met het wegschieten van een terugspeelbal en schoot de bal via de inkomende Bjorn Wezenberg in zijn eigen doel (2-3). En toen even later verdediger Sander Pelgröm namens ’s-Heerenbroek een vrije trap op de lat schoot, was iedereen bij CSV ’28 wel wakker. Maar veel te laat!

De gastheer heerste op het middenveld en gesteund door de wind, werd het CSV-doel steeds nadrukkelijker gezocht. Frans Welmers kwam voor Mitchell Benschop in de ploeg maar zijn optreden duurde wegens een hernieuwde blessure net geen kwartier. Hij werd op zijn beurt weer vervangen door Tom Plessen. CSV ’28 raakte steeds verder in de knoei. Adir Sasso kon Wim Kwakkel nog van een score afhouden, maar een kwartier voor het einde sloeg het noodlot toe. Scheidsrechter Güven zag een overtreding in een tackel van Gino Anasagasti. Die mocht met rood vertrekken en Rob Henniphof benutte de toegekende strafschop (3-3). Met 10 man trachtte CSV ’28 tenminste nog een gelijkspel te bemachtigen, maar twee minuten voor tijd scoorde de ingevallen Jesper Wennemers uit een hoekschop alsnog de winnende treffer voor ’s-Heerenbroek (4-3). Dat deze overwinning terecht was, benadrukte spits Henniphof toen hij in de slotminuut nogmaals via de paal naast kopte.

De volgende week krijgt CSV ’28 de kans om zich te revancheren in en tegen Wijthmen. Dat duel begint om 14:30 uur.