Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 en VSW in evenwicht

16 februari 2020 15:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 15 februari 2020. CSV ’28 en tegenstander VSW uit Windesheim verdeelden op een winderig sportpark ‘de Verbinding’ de punten broederlijk. Beide teams hadden één helft het betere van het spel en na afloop kon iedereen wel vrede hebben met de uitslag.

Zonder middenvelder Sam Weggemans en doelman Melvin Hartenhof (vervangers waren respectievelijk Ali Sina Farhaden Tim de Groot) startte CSV ’28 tegen de strakke wind in en creëerde de eerste echte kans. Uit een geblokt schot werd de bal veroverd door Han Stolte die vervolgens Ali Sina Farhadop rechts aanspeelde. Diens voorzet draaide van het doel af en werd bij de tweede paal ingekopt door verdediger Pim Bruinink (1-0). Na een hele snelle uitval kreeg VSW een hoekschop, maar Niels Dekker voorkwam dat VSW daaruit gelijk zou maken. Na bijna een half uur leek VSW te gaan scoren na een combinatie tussen Joey Platenkamp en Leon van de Kolk, maar goalie Tim de Groot hield het hoofd koel. In de volgende minuut was het wel raak. Een door scheidsrechter Verduin uit Hattem wel heel gemakkelijk gegevens strafschop, werd benut door Joey Platenkamp (1-1), hoewel Tim de Groot de bal nog bijna kon wegtikken. Aan de andere kant trachtte Lars Ewalt uit een vrije trap de scoren maar zijn schot werd door doelman Dekker gepakt. Ook een doelpoging van William van Oene werd onschadelijk gemaakt door Gino Anasagasti. Daarna was het even heel spannend voor het doel van CSV ‘28. Eerst kopte Adir Sasso de bal uit de doelmond en daarop werd de bal opnieuw (van dichtbij) ingekopt door Joey Platenkamp maar Tim de Groot redde met een fabuleuze reflex.

In de tweede helft zou VSW het sterkere team blijken te zijn al was de start duidelijk voor de thuisclub. Uit een vrije trap scoorde aanvoerde Thomas Wieringa namelijk in de rechterbovenhoek (2-1). Een schot van Camiel Taïb werd een prooi voor doelman Dekker en daarna werd een goal van de ingevallen Mitchell Benschop ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. De teleurstelling daarover werd na de snelle tegenstoot nog groter toen Joey Platenkamp de partijen op gelijke hoogte schoot (2-2). Trainer Emiel Diender greep direct in en bracht voor Han Stolte en Camiel Taïb twee verse  spelers in het veld (Ivan Rimon en Joram van der Meer). De oranjehemden wilden meer. Een indraaiende hoekschop van Thomas Wieringa werd uit het doel gekopt; een afstandsschot van Mitchell Benschop ging net naast; een geblokt schot van Pim Bruinink leverde slechts een hoekschop en Joram van der Berg schoot daarna nog eens naast. Daarna zette VSW een eindsprint in. Uitblinker Dylan Kramer van VSW had zijn ploeg op winst kunnen zetten na een misser in de CSV-verdediging maar Tim de Groot redde fraai. Twee minuten later hield de CSV-doelman zijn team opnieuw overeind toen hij een zeker schijnend doelpunt wist te voorkomen en een minuut voor tijd schoot Joey Platenkamp uit kansrijke positie nog eens voorlangs. Tot ‘man of the match’ werd Pim Bruinink gekozen maar het had ook reservedoelman Tim de Groot kunnen zijn.

De competitie ligt de komende twee weken stil en wordt weer hervat op zaterdag 7 maart. Dan speelt CSV ’28 uit in Heerde tegen SEH. Aanvang van dat duel om 14:30 uur.