CSV’28 verliest eerste oefenduel

16 augustus 2020 15:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 15 augustus 2020. Na drie trainingsavonden, vanmiddag het eerste oefenduel van CSV’28 tegen de 3e klasser sc. Lutten. Trainer Berry Mulder kreeg daardoor een beter inzicht in de mogelijkheden die de huidige selectie biedt.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, met hier en daar een (onbenut) kansje. CSV’28 zocht de aanval via de opbouw en sc. Lutten sloeg die fase vaak over door de lange bal te hanteren. De gastheren leken met die tactiek na 10 minuten succes te krijgen, maar doelman Tim de Groot kwam ver zijn doel uit en redde. Aan de andere kant ondernam Rob Huisman een goede loopactie, maar Leon Steenbergen kon CSV’28 niet op voorsprong  zetten. Drezic Rijksen liet zien dat hij goed kan koppen door de gevaarlijke spit Frank Altena van een goal af te houden. CSV’28 werd dwingender. Eerst gaf Joram van der Meer een goede voorzet die door Brian Lachenal werd over gekopt. Ook een fraaie crosspass van Lars Ewalt werd door Rob Huisman niet verzilverd. Een paar minuten voor rust kwam de sc. Lutten op voorsprong. Door fout uitverdedigen van CSV’28 kwam Lutten in balbezit en werd Abe Veltink aangespeeld. Deze speler had daarvoor nog niet geweldig veel goed gedaan, maar trof nu onhoudbaar doel in de korte hoek (1-0).

In de tweede helft kwamen voor CSV’28 vier nieuw spelers binnen  de lijnen. CSV’28 nam het initiatief. Niels Dekker en de ingevallen Raoul Hukubun zetten met goede passes hun medespelers aan het werk. Eerst schoot Lars Ewalt over en even later deponeerde dezelfde speler uit een fraaie voorzet van Mustafa Kefali de bal recht in handen van de keeper. Er was bijna een kwartier gespeeld toen CSV’28 gelijk dacht te komen maar de ingeschoten bal van Randy Loosman werd van de doellijn gehaald. Na 20 minuten kreeg de oranje brigade een nieuwe kans toen Mustafa Kefali de diepte in gestuurd werd, maar de goalie van Lutten werd winnaar. Met nog 20 minuten op de klok kreeg CSV’28 een stafschop tegen. Rob Huisman zette een verdedigende actie te laat in en raakte zijn tegenstander. Frank Altena schoot hard en hoog in (2-0). Niet veel later voorkwam de ingevallen Tristan Bouma dat Altena de score zou verhogen. CSV’28 zette nog weer even aan. Een goede combinatie tussen Gino Anasagasti en Randy Loosman leverde echter niet meer dan een hoekschop op en een gevaarlijk afstandsschot van Lars Ewalt werd onschadelijk gemaakt door de keeper van Lutten. Er waren nog twee minuten te gaan toen Abe Veltink van links de bal hard voorzette. De verdediging van CSV’28 tastte mis maar Frank Altena kon (met het nodige geluk) zijn tweede goal van de middag maken (3-0). Even laten floot de goed leidende scheidsrechter Moeken voor het einde.

De nederlaag was wat geflatteerd maar deze wedstrijd zal voor trainer Mulder ongetwijfeld de nodige lichtpuntjes opgeleverd hebben.

Aanstaande dinsdag 18 augustus volgt er weer een oefenduel, nu tegen SVN’69 uit Nijeveen. De wedstrijd in Nijeveen begint om 20:00 uur.