Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 wat knullig ten onder

20 september 2020 15:30

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 19 september 2020. Na maanden van gedwongen rust door het virus Covid-19, trad CSV’28 voor zijn eerste competitiewedstrijd op ‘de Verbinding’ aan tegen Wijthmen. Het zou een zeer merkwaardige wedstrijd worden, waarin CSV’28 als betere ploeg toch de volle winst moest laten aan het bezoekende Wijthmen.

CSV’28 trad aan met de herstelde Gework Petrosjan als rechterspits en Ronald Kiefte in het hart van de verdediging. De thuisploeg nam het initiatief maar combinaties tussen Gework Petrosjan en Drazic Rijksen en tussen Ivan Rimon en Rob Huisman waren wel gevaarlijk maar leverden nog niets op. Dat had na 20 minuten anders moeten zijn. Met een mooie steekpass werd spits Zappa van Raalte alleen voor doelman Max Beernink van het Wijthem gezet maar zijn doelpoging was te nonchalant en ging voorlangs. De volgende minuut kreeg van Raalte een herkansing toen Brian Lachenal hem opnieuw in stelling bracht. Zijn schot werd nog door doelman Beernink gekeerd maar de bal kwam opnieuw bij van Raalte. Die legde goed af op Gework Petrosjan die vervolgens beheerst scoorde (1-0).

CSV’28 bleef de aanval zoeken terwijl Wijthmen zich liet ‘inzakken’ en stug verdedigde. Maar ruim een kwartier na de openingsgoal vond CSV’28 opnieuw het net. Uit een combinatie tussen Drazic Rijksen en Zappa van Raalte kwam de bal bij Lars Ewalt die knap in de linker hoek raak schoot (2-0). Vlak voor rust kreeg CSV’28 nog een goede mogelijkheid. Ivan Rimon zette een actie in maar zijn strakke voorzet van rechts werd door de voorwaartsen van CS’28 gemist.

Na de thee bleek dat Wijthmen wat ‘pittiger’ uit de kleedkamer gekomen was. Nadat Lars Ewalt eerst nog een ‘streep’ had losgelaten die maar net naast het doel van Wijthmen ging, kopte Wijthmen-verdediger Nick Kolstee raak uit een hoekschop (2-1). Wijthmen gooide wat meer energie in het spel maar doelman Jorn Bouma hield CSV’28 met enkele goede ingrepen in de race. Na 20 minuten vergrootte CSV’28 de voorsprong weer toen Gework Petrosjan bij een voorzet van Lars Ewalt voor zijn bewaker kroop en slim scoorde (3-1). Even later leek Petrosjan opnieuw te gaan scoren maar doelman Max Beernink redde in een reflex en ook een doelpoging van Ivan Rimon onderging hetzelfde lot.

Met nog een klein kwartier op de klok kantelde het duel compleet. Toen Zappa van Raalte de bal op het middenveld slordig verspeelde schakelde Wijthmen razendsnel om en scoorde via Jari Dunnink (3-2). Invaller Joram van der Meer kopte vervolgens over en doelman Jorn Bouma onderschepte een gevaarlijke vrije trap. Het spel van Wijthmen werd steviger en Gework Petrosjan werd daar meermalen het slachtoffer van. Toen hij daarover geïrriteerd verhaal ging halen bij de goed leidende scheidsrechter kreeg hij geel en een vrije trap tegen. Daaruit scoorde Nick van Gurp de gelijkmaker (3-3).

In de slotminuut kreeg Wijthmen-verdediger Wouter Klei zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. CSV’28 wilde de winst forceren maar Wijthmen trok aan het langste einde toen in blessuretijd, na een CSV-aanval, de bal naar de op de middenlijn staande Nick van Gurp werd gespeeld. Die schoot tot grote vreugde van spelers en aanhang van Wijthmen de bal in het net (3-4). Een bittere pil voor CSV’28 dat dan wel de betere ploeg was, maar verzuimde om de winst over de streep te trekken. De volgende week krijgt de ploeg de kans op revanche als het uit speelt tegen Reaal Dronten. Aanvang van dat duel om 14:30 uur.