Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 verlaat onderste plaats

11 oktober 2020 21:45

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 10 oktober 2020. Door de vele regenbuien was de entourage op sportpark ‘de Noord’ in Veessen niet echt geweldig. Bovendien ontbrak (noodgedwongen) het publiek en dat was jammer omdat het Zwolse deel van de bezoekers niet getuige kon zijn van het eerste wedstrijdpunt voor CSV’28, behaald tegen de thuisclub VEVO, die tot vanmiddag te vinden was in de kop van de 4e klasse D.

Bij CSV’28 was de jonge Levey Duyshart eindelijk hersteld van een lang slepende blessure en hij nam deze middag in de spits de plaats in van Zappa van Raalte. De beide tegenstanders begonnen met een eigen insteek aan dit duel. VEVO gewaarschuwd, omdat de ploeg de vorige week (als koploper) een flink pak slaag kreeg van ’s-Heerenbroek. CSV’28 gebrand op resultaat, omdat de ploeg eindelijk eens een of meer punten wilde halen om van de ‘hatelijke nul’ af te komen. De eerste helft was dan ook duidelijk voor de oranjehemden. De kansen, die dit overwicht opleverden, werden helaas niet in doelpunten omgezet. En dat had wel gemoeten, zeker toen Leon Steenbergen uit een goede voorzet van Drazic Rijksen raak schoot, maar zijn doelpunt (ten onrechte) wegens buitenspel werd afgekeurd. CSV’28 liet het hoofd niet hangen en via de gevaarlijke Gework Petrosjan werden meerdere aanvallen opgezet. Ook stichtten de hoekschoppen van CSV’28 het nodige gevaar. Jammer dat daarbij nog twee maal ten onrechte gevlagd werd bij kansrijke CSV-aanvallen.

In de tweede helft waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd en werd er bovendien gescoord. VEVO kwam meer in het stuk voor en leek te gaan scoren maar CSV-doelman Jorn Bouma  reageerde alert op een lange bal, waarbij hij Jeroen Bronsink van een goal afhield. Nadat er 25 minuten in de tweede bedrijf waren verstreken kreeg CSV’28 een strafschop toegekend toen een actie van Gework Petrosjan niet volgens het boekje werd gestuit door Youri Liefers. Middenvelder Lars Ewalt faalde niet vanaf de stip (0-1). VEVO zette daarna aan om gelijk te komen, daarbij geholpen door CSV’28 wat zich te veel op de eigen helft terugtrok. Het gelukte de ingevallen Bart Mulder snel om via een intikker de stand weer gelijk te trekken (1-1). Verder doelpunten vielen er niet meer zodat bij het eindsignaal van scheidsrechter Kraaijenhof een gelijke 1-1 stand het resultaat was. CSV’28 echter zal zich deze middag, ondanks de stromende regen, de morele winnaar hebben gevoeld.

Op zaterdag 17 oktober opnieuw een uitwedstrijd. Dan in en tegen ’s-Heerenbroek. Aanvang van dat duel is om 14:30 uur.