Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Fikse zeperd voor CSV’28

24 augustus 2021 21:00

Zaterdag, 21 augustus 2021. Voor de tweede oefenpartij reisde CSV’28 af naar Koekange, waar het aantrad tegen de plaatselijke 3e klasser Vitesse’63. Het werd een duel met twee gezichten.

CSV’28 deed het eerst van zich spreken. Brian Lachenal stuurde Stef Alkema in de diepte en diens schot werd door doelman Keizer tot hoekschop verwerkt. De allereerste aanval van Vitesse leverde ook  de eerste goal op. Namens Vitesse gaf linkerspits Ruben Westert een mooie voorzet die Aron Westert (geen familie) hoog opspringend koppend verzilverde (1-0). En niet veel later hield doelman Raphi Spin middenvelder Frits ten Kate van een tweede goal af.

CSV’28 herpakte zich daarna snel. Antony Chang, op aangeven van Jorick Holterman, schoot net over en even later raakte Holterman een voorzet van Stef Alkema te slecht om zelf succes te hebben. Na bijna een half uur kwam CSV’28 op gelijke hoogte. Doorzetten van verdediger Drazic Rijksen leverde een hoekschop op en daaruit scoorde Jon Lieben (1-1). Pogingen van CSV’28 om nog eens te scoren strandden. Jay Frederiks schoot naast en een schot van Antony Chang leverde niet meer dan een hoekschop op. Vitesse gebruikte een moment van besluiteloosheid van de CSV-defensie om vlak voor de thee via Jeroen van den Berg op voorsprong te komen (2-1).

CSV’28 startte, net als Vitesse, de tweede helft met enkele nieuwe spelers maar het begin was voor de oranjehemden ronduit dramatisch. Vitesse mocht aftrappen, maar in plaats van de gebruikelijke terugspeelbal, werd de bal in één keer op het CSV-doel geschoten waar de bal buiten bereik van doelman Jorn Bouma in het net verdween (3-1). CSV’28 stelde daar enkele doelpogingen tegenover. Gino Anasagasti stuitte op doelman Keizer en een schot van Jorn Weijer ging net naast. Niels Dekker voorkwam ten koste van een hoekschop een nieuwe Vitesse-goal en aan de overkant kreeg CSV’28 dé kans op de aansluitingstreffer. Luca de Haan passte op Tristan Kerkhof die Jon Lieben in stelling bracht. Diens schot werd met de hand gekeerd, maar Lieben schoot de toegekende strafschop te slap in.

In de volgende minuut maakte Lieben wel zijn tweede doelpunt toen hij een pass van Antony Chang wist te verzilveren (3-2). Er waren 20 minuten gespeeld toen voor Vitesse de grote Ruben Westert-show aanbrak. De snelle en beweeglijke spits wist binnen 5 minuten op identieke wijze twee maal te scoren tegen een passief optredende CSV-defensie (5-2). CSV’28 probeerde nog wel wat. Eerst schoot Jorick Holterman naast en niet veel later bracht de ingevallen Mitchel Boer Jorn Weijer in stelling. Diens schot werd maar net tot hoekschop verwerkt, waaruit de ijverige  Antony Chang in het zijnet schoot.

Vitesse nam vlak voor tijd afscheid van een viertal spelers en in de slotminuut werd duidelijk dat beide teams met 10 man zouden eindigen. Na een gemene overtreding van Sander van Dijk op Drazic Rijksen, wilde laatstgenoemde van Dijk te lijf gaan. Medespelers verhinderden dat, waarop de rustig leidende scheidsrechter de beide kemphanen naar de kant stuurde.

De volgende oefenwedstrijden speelt CSV '28 als deelnemer van het jaarlijkse toernooi van de vv Hattem en WZC Wapenveld. Het eerste duel staat gepland op donderdagavond 26 augustus. Dan treedt CSV'28 aan tegen EFC'58 uit Ermelo. Het duel wordt gespeeld op de accommodatie van de vv Hattem, Konijnenbergweg 2-A en begint om 19:30 uur.

Bron: Maurits Vermeulen