Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 loopt beloning mis

6 september 2021 19:45

Zaterdag, 4 september 2021. Deze middag speelde CSV’28 uit, tegen 3e klasser Mariënberg de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 om het ‘echie’. Na ruim een half uur moest CSV’28 verder met 10 man en de oranjehemden leken een (verdiend) gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen, maar liepen drie minuten voor tijd toch tegen een treffer op.

Van klassenverschil was deze middag niet veel te merken al was het begin zeker voor de gastheren. Na 10 minuten kwam CSV’28 beter in zijn spel en werd vlot combinerend, het vijandelijke doel gezocht. Stef Alkema schoot voorlangs en Jorick Holterman zag zijn schot gepakt worden door doelman Brinks van Mariënberg. En dat zou niet de enige keer zijn deze middag dat deze doelman zijn ploeg staande hield want na een combinatie tussen Drazic Rijksen en Stef Alkema, werd een schot van Jay Frederiks door Brinks uit de bovenhoek getikt. En twee minuten later was Brinks wel gepasseerd, maar haalde verdediger Ryan Bultenhuis een kopbal van Drazic Rijksen van de lijn. Ook een goed schot van Lars Ewalt tikte doelman Brinks uit de bovenhoek.

Er was toen een half uur gespeeld. Vijf minuten later ontstond er voor CSV’28 een nare situatie. CSV-doelman Jorn Bouma wilde, ver uit zijn doel komend, een hoge bal wegkoppen, maar door een vreemde stuit raakte hij in een reflex de bal met zijn handen. Scheidsrechter Schumer bestrafte deze overtreding (te zwaar) met een rode kaart.

Wie dacht dat het nu voor de thuisploeg een ‘makkie’ werd, kwam bedrogen uit. Door strijdlust wilde CSV’28 er het beste van maken en kreeg zowaar ook de beste kansen. Met nog drie minuten op de klok zette verdediger Tristan Kerkhof een aanval op. Met zijn pass stuurde hij Stef Alkema alleen op doelman Brinks af, maar verdediger Bultenhuis voorkwam met een overtreding een vrije doorgang. Uit de vrije trap zag Lars Ewalt zijn schot (opnieuw) door Brinks tot hoekschop verwerkt worden.

Na de thee leek Mariënberg aanvankelijk de sterkere ploeg. Tristan Kerkhof voorkwam op het laatste moment dat de uitgebroken Rolf Hofsink zou scoren maar verder dan die poging kwamen de rood-zwarten eerst niet. CSV’28 nam het initiatief over maar kansjes voor Jay Frederiks en Lars Ewalt strandden. Een echte kans deed zich na een kwartier wel voor. Lars Ewalt kon na een strakke pass alleen op het vijandelijke doel afgaan maar doelman Brinks haalde hem met een (mislukte) sliding neer. Merkwaardig dat deze actie van Brinks slechts met ‘geel‘ bestraft werd!

Beide ploegen brachten wisselspelers in het veld maar het spel werd er niet beter op. Mariënberg kon geen vuist maken en CSV’28 bekroonde soms goede en snelle uitvallen niet met een doelpunt. Trainer Berry Mulder bracht met nog 10 minuten te gaan, Selwin Mujkanovic voor de moegestreden Stef Alkema in het veld en CSV’28 zette nog eens aan met een beste mogelijkheid als resultaat. Er waren nog 7 minuten te spelen toen de uitstekend spelende Anthony Chang doelman Brinks met een boogschot verschalkte maar de bal via de lat uit het net bleef.

En drie minuten voor tijd voltrok zich een drama. Uit een aanval met een sterke buitenspel-geur, scoorde Bas van der Ven dan toch de (niet verdiende) winnende treffer (1-0). En uit het luide gejuich van spelers en publiek was op te merken hoe opgelucht Mariënbarg hiermee was. CSV’28 stapte als morele winnaar van het veld en met deze instelling en strijdlust, kan de jonge ploeg het nog ver schoppen. Volgende zaterdag 11 september speelt CSV’28 de volgende bekerwedstrijd thuis op ‘de Verbinding’ tegen Daarlerveen. De aanvang van dat duel is om 15:00 uur.

Bron: Maurits Vermeulen