CSV’28 oefent tegen DSV’61

14 december 2021 15:30

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 11 december 2021. Omdat de competitie op dit moment wegens corona tijdelijk is stilgelegd, maakte CSV’28 van deze gelegenheid gebruik om in Doornspijk te oefenen tegen de derde klasser DSV’61 en trainer Berry Mulder zette meerdere jonge spelers in. De Doornspijkers spelen ook in het oranje en daarom trad CSV’28 vanmiddag in het blauw aan.

In een nevelige sfeer begonnen beide teams voorzichtig en aftastend. Na 10 minuten kwam het eerste gevaar op naam van DSV’61, maar CSV-doelman Raphy Spin neutraliseerde de gevaarlijke aanval. Daarna werd CSV’28 onder impuls van Jorn Weijer, ontegenzeggelijk de betere ploeg. Doelpogingen van Lars Ewalt en Jorick Holterman (beiden twee maal) misten precisie maar na bijna een half uur leek de eerste goal te gaan vallen. Met een steekpass werd Mitchel Boer vrijgespeeld maar de DSV-doelman wist deze een-op-een situatie te winnen. Vijf minuten voor rust werd de licht geblesseerde Boer vervangen door Luca de Haan en die deed direct van zich spreken door een gevaarlijke uitbraak van DSV’61 onschadelijk te maken. In de tegenstoot zette Gino Anasagasti met een steekpass Stef Alkema vrij voor het DSV-doel maar Alkema wist deze kans niet te verzilveren. Dat deed Özhan Kardag de volgende minuut wel toen Jorn Weijer hem vrijspeelde (0-1).

Na de thee ging CSV’28 aanvankelijk goed door maar kon het niveau van de eerste helft niet volhouden. DSV’61 werd gaandeweg beter en kreeg ook een paar beste kansen. Met die kansen werd echter slordig omgesprongen (twee keer voorlangs het CSV-doel) en ook een situatie, waarbij de bal drie keer hard werd ingeschoten, bleef zonder schade voor CSV’28. Trainer Berry Mulder wisselde en de juist in het spel gebrachte Jon Lieben schoot via de keeper naast. Luca de Haan, die deze middag uitstekend speelde, bediende Jorick Holterman maar die zag, alleen voor de keeper, zijn lobje mislukken. Daarna dicteerde DSV’61 het spel en werden de Zwollenaren in het defensief gedrukt. CSV’28 leek de overwinning uit het vuur te slepen, maar de thuisploeg kreeg hulp van de scheidsrechter. In de laatste minuut werd de rechter spits, buitenspel staande, aangespeeld en uit diens voorzet werd de gelijkmaker gescoord (1-1). De scheidsrechter bevond zich op dat moment nog op de andere helft van het veld en beoordeelde vanaf die positie het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Barry Rahajaan als onjuist en floot vervolgens maar direct af. Onbegrip bij CSV’28 en gegniffel op de DSV-bank. Zo eindigde dit duel onbeslist maar stapte CSV’28 als morele winnaar van het veld.