Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 oefent tegen ESC

30 januari 2022 20:30

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 29 januari 2022. Het mocht eindelijk weer! Na weken noodgedwongen aan de kant gestaan te hebben door het gevreesde coronavirus, mocht er deze middag weer door de senioren gevoetbald worden. CSV’28 benutte deze gelegenheid door in Elburg te oefenen tegen de plaatselijke 3e klasser ESC.

Nog wat onwennig ging het duel van start met kansen over en weer. ESC was dicht bij een goal maar CSV-doelman Raphy Spin won het een-op-een duel. Even later wist CSV-spits Özhan Kardag, alleen voor de keeper, niet te scoren. Op aangeven van Quinten van de Streek wist ook Jon Lieben het net niet te vinden en aan de andere kant mocht CSV’28 van geluk spreken dat een gevaarlijk schot maar net naast ging. Na een half uur volgde een periode waarin CSV’28 de betere ploeg was. Özhan Kardag lanceerde de opgekomen verdediger Jorn Visscher en uit diens voorzet schoot Jon Lieben via de keeper naast. Drie minuten later een identieke situatie. Weer zette Visscher voor en Jon Lieben schoot nu wel raak maar die goal werd wegens vermeend buitenspel ten onrechte afgekeurd. Vlak voor rust wist de CSV-verdediging de bal niet goed weg te krijgen en ESC wist daar wel raad mee (1-0). In de slotminuut kreeg CSV’28 de kans om gelijk te komen. Kardag speelde Jon Lieben vrij maar de CSV-spits schoot slordig naast.

Na de thee wisselde trainer Berry Mulder vijf spelers. Met nieuw elan trok het jonge CSV’28 ten strijde en Tijs Hakstege schoot bij de eerste de beste doelpoging op de paal terwijl enkele minuten later nog eens op de lat werd gekopt. ESC was wakker en nam het initiatief geleidelijk over. De ingevallen doelman Jorn Bouma voorkwam met twee geweldige reflexen dat ESC verder zou uitlopen en ook Jorn Weijer, die een prima wedstrijd speelde, greep bij een gevaarlijke ESC-uitval goed in. Een kwartier voor tijd schoot Quinten van de Streek, na door Kardag in stelling gebracht te zijn, onbesuisd over. Daarna gebeurde er van alles. In de daarop volgende minuut was het wel raak. Jay Frederiks was het eindstation van een vlotte aanval en rondde in de lange hoek af (1-1). Een minuut later had CSV’28 op voorsprong moeten komen maar van de Streek miste jammerlijk voor open doel en weer een minuut later strafte ESC slecht verdedigen van CSV’28 af (2-1). CSV’28 probeerde in de laatste vijf minuten de stand nog te wijzigen. Dat leverde twee kansen op maar zowel Stef Alkema als Quinten van de Streek misten.

Volgende week wordt er waarschijnlijk weer geoefend omdat de competitie op 19 februari pas hervat wordt.