Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 oefent tegen HTC

13 februari 2022 17:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 12 februari 2022. CSV’28 oefende deze vrije zaterdag tegen stadgenoot HTC. Op het koude en winderige sportpark ‘de Pelikaan’ leverden beide teams geen al te beste wedstrijd af. Zo waren meerdere goals echte ‘gevertjes’.

De eerste 20 minuten waren duidelijk voor 3e klasser HTC en CSV’28 ontsnapte in die fase enkele keren aan een doelpunt. Jorn Bouma, deze middag op doel bij CSV’28, pakte een dreigend schot en even later, in een een-op-een situatie, schoot HTC rakelings naast. CSV’28 kwam daarna beter in het spel en met succes. Özhan Kardag, aangespeeld door verdediger Drazic Rijksen, bracht Lars Ewalt in stelling en die miste niet (0-1). Tot de rust vielen er voor de oranjehemden nog twee goede kansen te noteren, maar die werden beide gemist. Eerst schoot Quinten van de Streek, gelanceerd door Jorick Holterman, tegen de HTC-keeper op en enkele minuten later zag Özhan Kardag, in stelling gebracht door Jorn Visscher en Quinten van de Streek, zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal gaan.

Na de thee verdubbelde CSV’28 zijn voorsprong snel. Goed storen van Jorick Holterman dwong de HTC-verdediging in de fout. Brian Lachenal mocht vervolgens de bal in het lege doel tikken (0-2). Geknoei in de CSV-verdediging gaf de gastheren de kans weer aan te sluiten, maar de afronding was slecht. In de volgende minuut liet CSV’28 zien hoe het wel moest, toen Anthony Chang van afstand onberispelijk raak schoot (0-3). Er was daarna nog een half uur te spelen. Beide teams brachten enkele jonge spelers binnen de lijnen en zo kon het gebeuren dat de 16-jarige Kai Helweg zijn opwachting in de spits mocht maken en niet onverdienstelijk! Een blunder van Jorn Bouma zorgde voor een HTC-tegengoal (1-3) en toen even later voormalig CSV’er Sam Weggemans van afstand weer raak schoot (2-3) dreigde het nog even spannend te worden maar de CSV-verdediging werd in de resterende minuten niet echt meer in verlegenheid gebracht.

Volgende week 19 februari staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Dan ontvangt CSV’28 op sportpark ‘de Verbinding’ buurman VSW. De aftrap is om 15:00 uur.