Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 wint van VSW

21 februari 2022 12:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 19 februari 2022. Op een winderig sportpark ‘de Verbinding’ in Stadshagen (de restanten van de storm Eunice van afgelopen vrijdag waren nog te merken), wist de thuisploeg te winnen. VSW wist zich één helft staande te houden maar CSV’28, dat vier stamspelers miste, sloeg in de tweede helft toe.

CSV’28, gesteund door een fikse rugwind, startte aanvallend maar het eerste echte gevaar kwam van de gasten toen bij een counter VSW-spits Joey Platenkamp binnen de 16 zijn tegenstander uitkapte en vervolgens zijn inzet in het zijnet zag belanden. Daarna was het CSV’28 wat de klok sloeg, maar de gecreëerde kansen werden niet benut. Een schot van Özhan Kardag was te slap, Quinten van de Streek faalde oog-in-oog met doelman Remon Rietman en Jon Lieben kwam net te laat toen VSW-doelman Rietman de bal losliet na een afstandsschot van de opgekomen verdediger Drazic Rijksen. Vlak voor rust kreeg VSW pas zijn tweede kans toen verdediger Niek Bredewold een vrije trap doorkopte, maar Raphy Spin hield het CSV-doel schoon.

Na de thee hetzelfde beeld. CSV’28, nu met tegenwind, in de aanval en VSW loerend op de counter. Na een kleine 10 minuten leverde een actie van Drazic Rijksen een hoekschop op en daaruit schoot Özhan Kardag met een halve omhaal, fraai raak (1-0). Dat doelpunt was voor CSV’28 het sein om een tandje bij te schakelen en het spel werd ook gevarieerder. Dat leverde een kans op maar Jon Lieben, goed vrijgespeeld door Rijksen, zag zijn inzet net naast gaan. Anthony Chang moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Symen van der Sluis. Er waren bijna 20 minuten gespeeld toen het talrijke publiek (want het mocht weer aanwezig zijn) opnieuw een goal zag. Na een soloactie van Kardag werd Jay Frederiks aangespeeld. Die kapte zijn tegenstander uit en scoorde beheerst in de linker hoek (2-0). Een inzet van Symen van der Sluis werd gepakt door doelman Rietman en een goal van Kardag werd (ten onrechte) afgevlagd voor buitenspel. Daarna kwamen Timo Steegenga en Jeremias Luhukay als invaller in het veld en beiden maakten hun debuut bij CSV-1. Zij beleefden mee dat Kardag vijf minuten voor het einde zijn tweede goal scoorde (3-0). Vlak voor tijd voorkwam Raphy Spin met een katachtige reflex dat een VSW-inzet van dichtbij in het CSV-doel zou belanden. Het regende al een tijdje, het werd steeds donkerder en niemand zal er bezwaar tegen gehad hebben dat de uitstekend leidende scheidsrechter Kwakkel vlak daarna voor het einde floot.

Volgende week is CSV’28 vrij en op 5 maart wordt er weer in competitieverband gevoetbald. In Zalk wordt er dan aangetreden tegen de plaatselijke trots en de aftrap is om 14:30 uur.