Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 doet zichzelf tekort

6 maart 2022 19:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 5 maart 2022. Het is CSV’28 niet gelukt om deze middag de tweede plaats in de 4e klasse D te pakken te krijgen. De ploeg kreeg daar meerdere kansen voor maar die werden alle jammerlijk gemist.

CSV’28 startte zonder de geblesseerde Lars Ewalt en Niels Dekker. Ook spits Jon Lieben was wegens corona afwezig. Bovendien moesten al in de eerste helft Brian Lachenal met een brancard van het veld (waarschijnlijk gebroken kuitbeen) en ook Quinten van de Streek moest er met een schouder uit de kom vanaf, zodat trainer Berry Mulder erg veel moest schuiven in de opstelling. Toch nam CSV’28 vanaf het begin het heft in handen en kreeg ook kansen. Na perfect aangespeeld te zijn door Jay Frederiks schoot Özhan Kardag tegen de keeper aan. Later kreeg Kardag opnieuw een grote kans maar nu schoot hij te slap in. Ook verdediger Tristan Kerkhof was niet gelukkig met twee kopballen want die gingen, uit kansrijke positie, beide over. De weinige kansen voor Zalk werden door doelman Raphy Spin en de ingevallen Gino Anasagasti onschadelijk gemaakt.

Na de thee direct een schot van Jorick Holterman in de lange hoek maar de Zalker doelman wist ten koste van een hoekschop erger te voorkomen. Ook schoot Jay Frederiks uit kansrijke positie voorlangs. Na een dikke 10 minuten ging het helemaal mis. Laatste man Jorn Weijer verspeelde bij het uitverdedigen de bal en Simon van Halm pakte dat cadeautje dankbaar voor Zalk uit (1-0). CSV’28 zette weer aan maar een schot van Jay Frederiks in de korte hoek leverde niets op. Ook werd een kopbal van Jorick Holterman van de lijn gehaald en zag Frederiks opnieuw een doelpoging stranden. Een gevaarlijk schot van Anthony Chang werd een prooi voor de keeper.

Tien minuten voor tijd werd het nog erger. Drazic Rijksen liet zich provoceren door Sander Held en kon met een tweede gele kaart vertrekken. Held, die een kopstoot uitdeelde kreeg slechts geel en trainer Kragt haalde hem direct van het veld. Ondanks een man minder ging CSV’28 toch op jacht naar een doelpunt maar Zalk verdedigde zonder fanatiek. Elke moeilijke bal werd ver buiten de lijnen geschoten of richting parkeerplaats en er verdween er zelfs een over het clubhuis. En als het echt gevaarlijk werd, was daar altijd nog de Zalker vlagger die bij gevaarlijke situaties snel met de vlag omhoog stond. Zo vlagde hij een doelpunt van Jay Frederiks ten onrechte af en scheidsrechter Celen ging daar in mee. Deze scheidsrechter zat er in blessuretijd helemaal naast door bij een overtreding van CSV’28 ten onrechte doelman Raphy Spin als de schuldige met rood van het veld te sturen. Reservedoelman Jorn Bouma moest de bal na de door Jeroen van den Bosch benutte strafschop uit het net halen (2-0) en gelukkig floot Celen toen af.

De volgende week zaterdag speelt CSV’28 uit in en tegen Wijthmen. Aftrap om 14:30 uur.