Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 verliest van koploper

27 maart 2022 12:00

Zaterdag, 26 maart 2022. CSV’28 trad deze middag aan tegen de nog ongeslagen koploper Dieze West. Op het sportpark ‘Het Hoge Laar’ werd het, én door de klasse van Dieze West én ook door eigen schuld een gevoelige nederlaag, die te hoog uitviel.

CSV’28 begon goed en kreeg al na tien minuten een kansje. Een vlotte aanval over rechts mondde uit in een voorzet, die voor de van links inkomende Anthony Chang net te scherp was. Dieze reageerde direct. Slecht verdedigen van CSV’28 leverde Wahid Shimeri een kans maar hij kopte over. Na zo’n 20 minuten verdedigde CSV’28 opnieuw slecht en nu trof Shimeri wel doel (1-0). CSV’28 herpakte zich en zocht naar de gelijkmaker. Die kwam toen uit een mooie aanval Stef Alkema werd aangespeeld, voor zijn directe tegenstander Junny Samboe kruiste en vervolgens door hem binnen de 16 werd neergelegd. Het duurde geruime tijd voor de scheidsrechter tot een strafschop besliste, die Lars Ewalt benutte (1-1). De dader kwam er zonder kaart vanaf omdat de scheidsrechter, volgens eigen zeggen, niet precies gezien had wie Alkema torpedeerde. Een diepe bal over de CSV-verdediging werd de oranjehemden fataal. Doelman Raphy Spin bleef op de doellijn staan en ondanks een poging van Niels Dekker, om erger te voorkomen kwam Dieze weer op voorsprong (2-1). In de volgende minuut werd het nog erger. Jeffrey de Nooijer speelde de buitenspel staande Levi el Atiaoui aan. Toen die mocht doorgaan was het weer raak (3-1).

Vijf minuten na de thee werd het duel, mocht CSV’28 nog wat van plan geweest zijn, snel beslist toe Dani Loman met een steekpass op pad werd gestuurd en raak schoot (4-1). Een volgende verdedigingsfout van de oranjehemden bood de volledig vrijstaande Faisel el Atiaoui de kans om raak te koppen (5-1). CSV’28 kreeg nog een sprankje hoop toen Jon Lieben uit een hoekschop de bal achter Dieze-doelman Nick Bouwman deponeerde (5-2) maar de ploeg deed zichzelf de das om toen verdediger Drazic Rijksen dom natrapte en spits Jeffrey de Nooijer de strafschop benutte (6-2). In de slotminuut kreeg Dieze opnieuw een strafschop na een botsing tussen twee Dieze-spelers en doelman Spin. Nu schoot de ingevallen Moussa Diop vanaf de stip raak (7-2). In blessuretijd dacht de bij CSV’28 ingevallen Viggo Zegeling de score een iets dragelijker aanzien te gaan geven maar zijn inzet vloog via de binnenkant van de paal weer het veld in.

De klasse van Dieze West en daarnaast de grote fouten bij het uitverdedigen van CSV’28, vormden de ingrediënten voor de geflatteerd grote nederlaag. Jammer dat de dienstdoende scheidsrechter niet altijd even adequaat optrad tegen de verbale bijdragen van enkele spelers op het veld.

Volgende week 2 april speelt CSV’28 thuis tegen Reaal Dronten. Aftrap op ‘de Verbinding’ in Stadshagen om 15:00 uur.

Bron: Maurits Vermeulen