Facebook Toestaan Niet toestaan

Beroerde start voor CSV’28

27 september 2022 16:15

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 24 september 2022. De aanloop naar de competitie kon eigenlijk niet veel beter. Goede oefenwedstrijden, in de beker een serie knappe overwinningen, maar in de eerste competitiewedstrijd, thuis op ‘de Verbinding’, kopje onder tegen de vv Kampen.

De verwachtingen waren bij CSV’28 (terecht) hoog. Een elftal wat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt en een voorbereiding die er zijn mocht. Toch moesten de mannen van trainer Berry Mulder hun eerste nederlaag slikken. De beide teams hielden elkaar deze middag op ‘de Verbinding’ een klein half uur in evenwicht maar in de 25e minuut nam Kampen via een vrije trap afstand (0-1). CSV’28 probeerde wel het een en ander om de stand gelijk te trekken maar slaagde daarin niet, simpel omdat er sprake was van een volledige offday voor eigenlijk iedereen. En vijf minuten voor rust werd het nog erger. Eerst scoorden de Kampenaren uit een spelhervatting (0-2) en toen CSV’28 ten aanval trok rondde Kampen een perfect uitgevoerde counter doeltreffend af (0-3).

In de rust zal er zeker het nodige gezegd zijn in de kleedkamer van CSV’28 maar na de thee  duurde het pas tot een klein kwartier voor tijd voordat CSV’28 via Mitchell Benschop iets terug deed (1-3). En er gloorde misschien weer enige hoop op een beter resultaat toen vijf minuten later Sam Weggemans opnieuw voor CSV’28 scoorde (2-3). Maar ook in de resterende tien minuten bleek CSV’28 onmachtig om alsnog een puntendeling te halen en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Reins, dropen de oranjehemden daarom met de staart tussen de benen het veld af. Trainer Berry Mulder vond het onverklaarbaar. ‘Ja, deze zag ik helemaal niet aankomen. Ik snap er helemaal niks van’, aldus de erg teleurgestelde oefenmeester.

Volgende week zaterdag 1 oktober kan CSV’28 zich revancheren. Dan gaat de ploeg naar Meppel en treedt het om 15:00 uur aan tegen MSC.