Facebook Toestaan Niet toestaan

Bekeravontuur CSV’28 ten einde

2 december 2022 10:45

Maurits Vermeulen

Dinsdag, 29 november 2022. In het bekertoernooi van de KNVB was CSV’28 doorgedrongen tot de tweede ronde in de knock-out fase. Tegenstander was 4e divisionist Heino en in een avondwedstrijd ontmoetten beide teams elkaar in Heino.

Het duel werd een strijd van de Reus (Heino) tegen klein Duimpje (CSV’28). En voor wie nog enige hoop mocht hebben dat klein Duimpje CSV’28 (heel misschien) voor een verrassing zou kunnen zorgen, was alles na vijf minuten duidelijk: dat zat er deze avond beslist niet in! Het stond toen al 2-0 voor de gastheren. En bij zowel het eerste als tweede doelpunt zag de CSV-verdediging, inclusief doelman Spin, er niet al te vastberaden uit. Heino zette vroeg druk en zette in een hoog tempo, vaak via de beide flanken, zijn aanvallen op. Slechts na ruim tien minuten kreeg CSV’28 zijn eerste echte kans via de doorgebroken Jay Frederiks, maar doelman Reimink hield zijn doel schoon. CSV’28 kreeg daarna een iets groter spelaandeel, maar de aanvallen stokten meestal bij de rand van het strafschopgebied en uitgespeelde kansen kwamen er zelden. Tegen het einde van de eerste helft zette Heino de gaskraan weer open wat resulteerde in twee goals, waarvan de derde via Daan v.d. Eykel (achter zijn standbeen langs) er eentje was om in te lijsten. Jon Lieben was inmiddels door Viggo Zegeling vervangen.

In de tweede helft startte Heino direct met drie goals in tien minuten, en bij de totstandkoming van die goals reageerden de spelers van Heino stukken alerter dan de oranjehemden. Vervolgens leek de doelpuntenhonger wat gestild, maar met nog 20 minuten op de klok kwam Heino op 8-0 na een inschattingsfout van doelman Raphy Spin. In de 77e minuut moest de geblesseerde Mitchell de Wit naar de kant en werd de strijd nog ongelijker. Omdat alle veldwissels toen al gebruikt waren moest CSV’28 vanaf dat moment met 10 man verder. In de laatste 6 minuten moest CSV’28 nog drie goals incasseren zodat de ploeg na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Harmelink geslagen afdroop met een 11-0 nederlaag. Het klassenverschil was te groot en de inzet van meerdere CSV-spelers bleef deze avond soms onder de maat.