Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV'28 pakt koppositie!

4 december 2022 13:45

Zaterdag, 3 december 2022. Op een ijskoud en winderig sportpark ‘de Verbinding’ stond CSV’28 deze middag tegenover Alcides uit Meppel. Beide teams gebrand op winst. CSV’28 om Alcides op afstand te zetten en Alcides op zijn beurt, om CSV’28 te achterhalen.

Beide teams startten dit belangrijke duel een beetje afwachtend maar gaandeweg kwam de thuisploeg wat beter in zijn spel. CSV’28, zonder de geblesseerde Quinten van de Streek en Mitchell de Wit, zocht met goed combinatievoetbal het vijandelijke doel. Dat leverde ook enkele kleine schietkansen op maar de doelpogingen van Jay Frederiks en Lars Ewalt bleven vooralsnog zonder succes. Alcides stelde daar niet zo erg veel tegenover en probeerde veelal met fysiek spel de aanvalsdrift van CSV’28 te ontregelen. Dat lukte nog wel een tijdje, maar in de 35e minuut vonden de oranjehemden toch een gaatje in de Alcides-defensie. Uit een goed genomen hoekschop van Jorn Weijer kopte spits Jon Lieben, onhoudbaar voor doelman Niek Koning, de bal in het Meppeler doel (1-0). Met die stand gingen beide ploegen rusten.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Het was CSV’28 wat het grootste spelaandeel had en Alcides stelde daar (vooral) fysiek spel tegenover. Daar werd Tristan Kerkhof het slachtoffer van en die moest in het begin van de tweede helft geblesseerd uitvallen. Zijn plaats in de defensie werd ingenomen door Jorn Visscher. Zoals gezegd, CSV’28 was beter maar drukte dat niet in doelpunten uit. En zo kon het gebeuren dat Alcides in de 70e minuut bijna weer langszij kwam via een vrije trap die op de lat belandde. Achteraf bleek dit zo ongeveer het enigste wapenfeit van Alcides te zijn. Die waarschuwing had CSV’28 misschien wel nodig want opnieuw gaf de oranje brigade gas. En nu wel met succes. De prima spelende aanvoerder Jay Frederiks pikte in de 83e minuut de bal op en begon vanaf eigen helft een rush, richting doelman Koning. Die verschalkte hij met een knap schot in de verre hoek (2-0) en gooide met deze goal de wedstrijd ‘op slot’. Trainer Berry Mulder bracht vervolgens nog Mitchell Benschop en Symen van de Sluis in de ploeg en zag zijn team zonder moeilijkheden de overwinning binnen halen. Met deze winst bezorgden de spelers hun coach een mooi verjaardagscadeau en het werd nog mooier toen bleek dat medekoploper ’s-Heerenbroek gelijk gespeeld had. CSV’28 was, voor het eerst deze competitie, ongedeeld koploper! Trainer Mulder vond dit ‘dik en dik verdiend’.

Op zaterdag 10 december speelt CSV’28 uit tegen VSW. Dat duel in Windesheim begint om 14:30 uur.

Bron: Maurits Vermeulen