CSV’28 oefent tegen de FC Ommen

16 januari 2023 19:30

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 14 januari 2023. CSV’28 is in dit nieuwe jaar begonnen aan de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft. Na enkele trainingen volgde vanmiddag het eerste oefenduel, en wel tegen de FC Ommen.

Onder erbarmelijk slechte omstandigheden (regen en een strakke, koude wind) startte CSV’28 in Ommen voortvarend en de mannen van trainer Berry Mulder namen in de 10eminuut de leiding via een vlotte aanval, die Quinten van de Streek fraai afrondde met een strak schot van buiten het strafschopgebied (0-1). Ommen was even geschrokken maar kreeg gaandeweg een groter spelaandeel, maar de daaruit ontstane kansen werden of niet benut, of doelman Raphy Spin voorkwam dat met een paar goede ingrepen. Toch kwamen de gastheren op gelijke hoogte, toen de CSV-verdediging niet adequaat ingreep (1-1). Verder kon CSV’28 zich aardig staande houden. Doelpogingen van Thomas Smedema en Jon Lieben werden echter een prooi voor de Ommer doelman.

CSV’28, dat zowel voor, als na de rust enkele wisselspelers inbracht, begon de tweede helft sterk. Een gevaarlijk schot van de ingevallen Symen van de Sluis werd gepakt door de Ommer doelman en een goede aanval, opgezet door Mitchel Boer, leverde helaas niets op omdat de voorzet van Mitchell Benschop net te scherp was voor zijn medeaanvallers. Daarna werd het spel van beide teams minder nauwkeurig met veel misverstanden over en weer. Ommen was iets scherper en strafte twee maal CSV-fouten bij het uitverdedigen af. Zowel in de 70e als de 76e minuut leverde dat een doelpunt op. Tussen beide doelpunten had tweede doelman Ruben van Dijk met een goede redding nog een zeker doelpunt voorkomen terwijl hij een paar minuten eerder al assistentie kreeg van het houtwerk.

Er is, zo bleek deze middag duidelijk, conditioneel nog wel het een en ander te verbeteren bij sommige spelers om weer op en top fit te zijn voor de tweede seizoenshelft.

Op zaterdag 21 januari volgt de tweede oefenwedstrijd, nu thuis tegen WZC Wapenveld. Dat duel begint om 14:30 uur op ‘de Verbinding’ in Stadshagen.