Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 pakt volle winst in Kampen

5 februari 2023 14:30

Zaterdag, 4 februari 2023. Het eerste duel voor CSV’28 na de winterstop was in en tegen Kampen. In een slecht duel weigerde koploper CSV’28 de vele kansen te benutten maar wist toch met een krappe 0-1 winst de volle buit binnen te halen.

CSV’28, dat spits Thomas Smedema (enkelblessure) miste, ging voortvarend van start en dat leverde direct al twee grote kansen op. Sam Weggemans kwam oog-in-oog met doelman Schup te staan, maar laatstgenoemde bleef goed kijken verwerkte de inzet tot hoekschop. Deze doelman, die Kampen op het laatste moment aan de selectie had toegevoegd wegens blessures van de eerste en tweede goalie, hield zijn ploeg lange tijd op de been door inzetten van Jay Frederiks, Sam Weggemans en Jon Lieben onschadelijk te maken. CSV’28 vergat gaandeweg zijn eigen spel en ging mee in het fysieke voetbal van Kampen. En dat ligt de ploeg niet. Een dieprode overtreding van Selim ben Mansour op Mitchell de Wit, die door scheidrechter Lindhout werd afgedaan met slechts geel, vormde de inleiding tot een rommelige fase. Kampen loerend op een counter en CSV’28 dat niet in staat was om zijn kansen in doelpunten om te zetten. En toen Jay Frederiks wel scoorde, hat de scheidsrechter al gefloten voor een eerdere overtreding. Dat feest ging dus niet door. Nadat Weggemans, Frederiks en Quinten van de Streek nog tevergeefs probeerden doelman Schup te passeren, was het in de 40e minuut wel raak. Na een hoekschop werd Jon Lieben goed aangespeeld door Jay Frederiks en Lieben wist het net wel te vinden (0-1).

Na de thee hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Kampen had met een counter bijna succes maar doelman Raphy Spin kwam goed uit zijn doel en wist zo een gelijkmaker van Lars Vos te voorkomen. In de volgende periode liet CSV’28 zich onnodig terug drukken en dat leverde kansjes op voor Lars Vos en Jos Koetsier. Kampen dacht dat er nog wat te halen was, maar achterin hielden Tristan Kerkhof en Drazic Rijksen het hoofd koel. De laatste 20 minuten deelde CSV’28 de lakens weer uit, maar bij een doelpoging namens CSV’28 van de ingevallen Symen van de Sluis was ook nu doelman Schup bij de les. In de slotfase kreeg CSV’28 nog een drietal echte kansen maar zowel Sam Weggemans (2x) als Jay Frederiks misten de scherpte om het duel definitief in het slot te gooien.

Volgende week zaterdag 11 februari ontvangt CSV’28 thuis op ‘de Verbinding’ in Stadshagen MSC uit Meppel. De aftrap van dat duel is om 15:00 uur.