Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 laat het afweten

22 maart 2023 10:45

Maurits Vermeulen

Zaterdag, 18 maart 2023. Koploper CSV’28 heeft deze middag een uitgelezen kans laten liggen om de achtervolgers op grotere afstand te zetten. Tegen het stugge Wilsum werd thuis op ‘de Verbinding’ een onnodige 0-1 nederlaag geleden.

CSV’28 heeft op dit moment een smalle selectie en dan komt het beslist niet goed uit als in de 3e minuut Jay Frederiks al met een bovenbeenblessure naar de kant moet. Zijn vervanger Jorn Visscher, die, zo zou uit het vervolg blijken, een vrij ongelukkige wedstrijd speelde, ging rechts in de verdediging spelen en Jeremias Luhukay verhuisde naar de linkerkant. Het verhaal van dit duel is eigenlijk snel verteld. Het eerste kwartier was duidelijk voor CSV’28 maar daarna beet tegenstander Wilsum zich vast in het duel, zette hoog druk en ging vol voor elke bal. De thuisploeg was niet bij machte om zich onder die druk uit te voetballen. In het eerste deel van de competitie lukte dat moeiteloos maar nu ging de ploeg mee in de fysieke duels en er werd onnodig vaak de lange bal gehanteerd. Niet dat er geen kansen kwamen maar het schortte aan de afronding. Zo leverden kansen voor Jon Lieben, Drazic Rijksen, Anthony Chang en Sam Weggemans niet het zo gewenste resultaat op. Ook Wilsum kreeg na een half uur een beste kans. Een lange bal uit de verdediging kwam terecht bij Daniël Niemeijer. In plaats van af te leggen naar de vrijstaande Gert-Jan Sollie schoot Niemeijer zelf en verprutste die enorme kans. Vlak voor rust kregen beide teams elk nog een kans. Eerst schoot Niemeijer namens Wilsum via de buitenkant van de paal naast en in de tegenstoot kreeg de vrijstaande Jon Lieben dé kans om de score te openen, maar hij kon de bal niet goed genoeg controleren.

In de 2e helft werd bij CSV’28 verdediger Jeremias Luhukay vervangen door middenvelder Jorn Weijer. Dat bracht meer dreiging maar het was Wilsum, wat de score opende. Na ruim vijf minuten schoot Gert-Jan Sollie raak (0-1). Nadat eerst nog een gevaarlijke kopbal van Thomas Smedema door doelman Riesebos werd gepakt, leek de thuisploeg na 20 minuten op gelijke hoogte te komen maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Trainer Berry Mulder liet zijn team nog aanvallender spelen om het duel te kantelen maar aan de andere kant bood het Wilsum ook drie grote kansen. Maar Daniël Niemeijer, invaller Thomas van der Weerd en Patrick Plette slaagden er niet in om doelman Raphy Spin te passeren. Er waren nog tien minuten te gaan toen de doorgebroken CSV-spits Mitchell Benschop op weg leek naar succes maar zijn geplaatste schot werd op het laatste moment nog uit het doel getikt door doelman Jesse Riesebos.

Na afloop bleek dat concurrent ’s-Heerenbroek met 2-1 verloren had van hekkensluiter VSW zodat de schade per saldo nog meeviel, maar CSV’28 heeft vanmiddag beslist een goede kans verspeeld om zelf verder uit te lopen.

Zaterdag 25 maart speelt CSV’28 uit tegen stadgenoot HTC. Dat duel begint om 14:30 uur.