CSV houdt het hoofd koel

16 april 2023 10:00

Maurits Vermeulen/foto: Justin Sangers

CSV’28 houdt het hoofd koel

Zaterdag, 15 april 2023. CSV’28 moest het vanmiddag opnemen tegen het Zwolse FC Ulu Spor, wat zijn thuiswedstrijden speelt op nagenoeg dezelfde plek aan de Luttekeweg als CSV’28 dat voorheen placht te doen.

Na de misstap, vorige week tegen Reaal Dronten, begon CSV’28 met veel druk op de bal. Ulu Spor hanteerde, gesteund door de krachtige rugwind, de lange bal. En dat leverde na vijf minuten voor hen de eerste kans op toen Harun Kafali oog in oog kwam met CSV-doelman Ruben van Dijk, die koel bleef en zijn doel schoon hield. Na tien minuten was het de beurt aan CSV’28. Uit een kort genomen hoekschop bracht Anthony Chang zich met een fabuleuze actie in scoringspositie maar ook zijn poging bleef zonder succes. Gaandeweg kreeg CSV’28 meer grip op het duel maar pogingen van Jay Frederiks, opnieuw Anthony Chang en Thomas Smedema leverden hoogstens een hoekschop op. Er was bijna een half uur gespeeld toen Ulu Spor dreigde te scoren maar Jeremias Luhukay voorkwam dat met een goede ingreep. Daarna kwam CSV’28 op voorsprong. Sam Weggemans schoot van afstand en toen doelman Sentürk de bal niet klemvast pakte deponeerde Jon Lieben die in het vijandelijke doel (0-1). In de eerste helft kregen de oranjehemden nog één kans. Een vlot lopende combinatie tussen Jay Frederiks en Jon Lieben leverde een hoekschop op. Ulu Spor kreeg de bal niet goed weg en van afstand mocht Mitchel Boer aanleggen. Zijn ‘streep’ ging maar net naast.

CSV’28 begon na de thee slordig. Dat leverde kansen op voor Sertac Yilmaz en Harun Kafali maar doelman Ruben van Dijk keepte alert. Ulu Spor nam in die periode even het initiatief, speelde offensiever maar bood door die speelwijze CSV’28 kansen. Maar als het gevaarlijk werd, was er altijd nog de assistent-scheidsrechter van Ulu Spor die bij nagenoeg elke CSV-aanval voor buitenspel vlagde! Jammer dat scheidsrechter Hilhorst daar aanvankelijk veel in meeging. Twintig minuten in de tweede helft nam Jorn Weijer op het middenveld de plaats in van de moegestreden Jay Frederiks en daarna trok CSV’28 het duel naar zich toe. Een lastig schot van Thomas Smedema werd maar net tot hoekschop verwerkt en daaruit kopte verdediger Tristan Kerkhof over. Ook Ulu Spor wisselde en ging steeds fysieker spelen zonder daarbij heel gevaarlijk te worden. Daar zorgden Mitchell de Wit en de in de tweede helft steeds beter spelende Jeremias Luhukay wel voor. Tien minuten voor tijd maakte de weer herstelde Sam Weggemans aan alle onzekerheid een einde (0-2). Even voor het einde leek het nog mooier te gaan worden maar de hard werkende Jon Lieben schoot in het zijnet.

Omdat ’s-Heerenbroek ook won (7-1 tegen buurman Zalk) blijft de onderlinge afstand tussen koploper CSV’28 en achtervolger ’s-Heerenbroek slechts één punt.

Volgende week zaterdag 22 april komt ’s-Heerenbroek naar ‘de Verbinding’ en dat duel begint om 15:00 uur.