Facebook Toestaan Niet toestaan

CSV’28 is sv Rijssen de baas

4 juni 2023 20:30

(Maurits Vermeulen)

Zaterdag, 3 juni 2023. Doordat CSV’28 in de reguliere competitie op doelsaldo de promotie naar de 3e klasse miste, moet de promotie nu via de nacompetitie bewerkt worden. Onder ideale omstandigheden traden de oranjehemden aan tegen de sv Rijssen uit de 4e klasse F. Wat doelpunten betreft hadden CSV’28 en Rijssen ongeveer evenveel doelpunten voor als tegen. Een gelijkwaardige tegenstander dus.

Wegens feestelijke familieomstandigheden was Mitchel Boer afwezig en startte Kai Helweg vanaf het begin. De talrijke bezoekers zagen een eerste helft waarin CSV’28 voetballend de betere ploeg was, maar waarin sv Rijssen, dat veelvuldig de lange bal hanteerde, beslist niet ongevaarlijk was. Zo miste in de beginminuten Rijssen-spits Mark Breukink, oog-in-oog met CSV-doelman Ruben van Dijk, een grote kans. Doelpogingen van CSV’28 via Anthony Chang, Thomas Smedema en Sam Weggemans bleven nog zonder resultaat en ook een gevaarlijk schot van Jay Frederiks eindigde op de paal. Daarna probeerde Kai Helweg het nog (2x) en vlak voor rust belandde een schot van Drazic Rijksen op de binnenkant van de paal.

Na rust hetzelfde beeld. Een aanvallend CSV’28 en Rijssen, loerend op de counter. Met nog een half uur op de klok nam Pepijn Hakstege de plaats in van Kai Helweg. Ook Rijssen bracht een nieuwe spits in het veld. In de 68e minuut viel dan eindelijk de door CSV’28 zo begeerde goal. Sam Weggemans schoot op de lat, Rijssen kreeg de terugspringende bal niet goed weg en Jorn Weijer strafte dat af (1-0). Drie minuten na deze goal moest Rijssen opnieuw een domper verwerken. De mee naar voren gekomen verdediger Drazic Rijksen leverde een puntgave voorzet af waaruit Pepijn Hakstege onhoudbaar raak kopte (2-0). Rijssen leek in de persoon van aanvoerder René Koezen wat terug te doen, maar diens schot landde op de paal. Vijf minuten voor het einde ging de wedstrijd definitief op slot. Na goed voorbereidend werk van Jon Lieben schoot Sam Weggemans raak (3-0) en boog Rijssen het hoofd. CSV’28 maakte in de slotminuut nog een vierde goal toen de ingevallen Jorn Visscher een ragfijne voorzet van Pepijn Hakstege binnen werkte (4-0).

Met deze (wat hoog uitgevallen) overwinning nam CSV’28 de eerste horde. Volgende week begint het weer op nul en wacht (opnieuw) een thuiswedstrijd, nu tegen de 3e klasser Juliana ’31 uit Malden. Deze tegenstander versperde het Elburger ESC met een ruime overwinning een verdere doorgang in de nacompetitie. Aanvang van het duel is op 15:00 uur op ‘de Verbinding’ in Stadshagen.